Skip to content

Over mij

Mijn eigen ervaringen met mantelzorg hebben gemaakt, dat ik de stap heb gezet om als zelfstandig en onafhankelijk ondernemer het beroep van mantelzorgmakelaar uit te willen oefenen. Specifiek de situatie rondom mijn moeder, die op haar 71e de diagnose ALS kreeg, heeft mij enorm gevormd en gesterkt om dit te gaan doen.
In de wetenschap, dat bijna alle spieren één voor één hun functie zouden gaan verliezen, stond voor mijn moeder vast dat zij zelf de regie wilde behouden en zo lang mogelijk thuis wilde blijven wonen. Met heel veel mantelzorgers, hebben we dat voor elkaar gekregen. Maar dat betekende veel organiseren, uitzoeken, coördineren en regelen. En dat vergde zoveel tijd!

Regelmatig heb ik gedacht: wie neemt mij bij de hand en vertelt mij hoe het zit? Wie wijst mij de weg? Ik vond die taken niet vervelend, maar het slokte zoveel tijd op om de juiste informatie te vinden! Tijd die ten koste ging van tijd samen met mijn moeder. Dat had ik achteraf graag anders gezien. Maar ik wist niet van het bestaan van een mantelzorgmakelaar, die mij hierin had kunnen ondersteunen……

En zo kwam ik bij de post HBO-opleiding Mantelzorgmakelaar uit, die ik in april 2017 heb afgerond.

Ik gun mantelzorgers en zorgvragers, dat ze al dat uitzoeken en geregel aan iemand anders kunnen overlaten. Dat alle vraagstukken die ze tegenkomen, op zo kort mogelijke termijn beantwoord kunnen worden. Een mantelzorgmakelaar kan op een efficiënte en professionele manier oplossingen aandragen en deze, indien gewenst, ook uitvoeren. Een mantelzorgmakelaar is op de hoogte van de wet- en regelgeving op het gebied van alles wat je als mantelzorger tegen kunt komen.

En ondanks de bezuinigingen in de zorg durf ik te stellen dat er nog heel veel wèl mogelijk is, mits je de weg weet!

Mijn werkgebied is in principe Noord- en Midden Limburg en Oost-Brabant.

Mijn inspiratoren: de mantelzorgers!